Να σταθούμε δίπλα στους μαθητές/ριες!!!

Η 25 Σεπτεμβρίου, ημέρα δίκης για τρείς μαθητές μας με τη μόνη κατηγορία ότι συμμετείχαν σε κατάληψη του σχολείου τους, έρχεται να προσθέσει μια μαύρη πινελιά στο ήδη γκρίζο τοπίο της ελληνικής εκπαίδευσης.
Στον περίφημο «Διάλογο για την Παιδεία» οι κυβερνώντες, με προνομιακούς συνομιλητές το υπουργείο άμυνας και τον ΣΕΒ προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η ουσιαστική Δημόσια Δωρεάν Παιδεία είναι μια πολυτέλεια. Σήμερα νέοι συνομιλητές–αστυνομία, εισαγγελείς, «αγανακτισμένοι» γονείς και μεμονωμένοι πρόθυμοι διευθυντές- μπαίνουν στο παιχνίδι για να ποινικοποιήσουν όχι μόνο τον αγώνα νέων παιδιών, αλλά και την ίδια τη λαχτάρα τους να παλέψουν για μια καλύτερη παιδεία.
Η κίνηση αυτή, που βασίζεται στην αυταρχική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999, είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη και επιδιώκει το δίχως άλλο να στείλει, από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς το μήνυμα ότι όποιοι αντιστέκονται θα τσακίζονται.
Η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας, οι μαθητές/ριες μας και οι γονείς τους εχουν καθήκον να γυρίσουν το μήνυμα αυτό πίσω στα σκοτεινά μυαλά των εμπνευστών του. Την ημέρα της δίκης να είμαστε όλοι/ες έξω από το δικαστικό μέγαρο για να απαιτήσουμε το αυτονόητο: την παύση της δίωξης κατά των μαθητών και την κατάργηση των σχετικών νομικών διατάξεων.
Με την πεποίθηση ότι τα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν θα λυθούν από την αστυνομία και τα δικαστήρια ας δείξουμε το πρωί της 25/9 ότι η αξιοπρέπειά μας μπορεί να αναμετρηθεί και να τσακίσει τη μικρότητα και τη μιζέρια των αφεντικών και των μηχανισμών τους.

«Παρέμβαση εκπαιδευτικών»
Γιάννενα, Σεπτέμβρης 2009

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου