Κινητοποίηση της Sinistra Critica για το Ιράν


 
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ,  «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΑΥΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ  ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.




Ελευθερία και Δικαιώματα στο Ιράν - Τέλος στην Καταστολή!






Σήμερα το πρωί μια αντιπροσωπεία της Sinistra Critica παρέστη στο προξενείο του Ιράν για να διαμαρτυρηθεί για την καταστολή που ασκεί το κράτος ενάντια στις δημοκρατικές διαδηλώσεις, για την υποστήριξη των πρωτοβουλιών των Ιρανών φοιτητών/τριών και για να διεκδικήσει ελευθερία και δικαιοσύνη για τους/ις  Ιρανούς/ες .

Παρουσιάστηκαν κρατώντας 15 τριαντάφυλλα σε ένδειξη μνήμης και τιμής στους νεκρούς    της Τεχεράνης  και εκτοξεύοντας αυγά με χρώμα ενάντια στο αίμα που χύθηκε από το θεοκρατικό καθεστώς.

Μια συμβολική παρουσία για τη υποστήριξη φοιτητών, γυναικών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ιρανών, μα και για τη στήριξη της διεθνούς αλληλεγγύης που δε λύγισε από τα γεωπολιτικά συμφέροντα, που αναγνώρισε τον εξεγερμένο λαό.

Εμείς, που αυτές τις μέρες θυμόμαστε την ισραηλινή σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο χρόνο και διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην υπεροψία των Αιγυπτίων να εμποδίσουν ακτιβιστές απ’ όλο τον κόσμο να εισέλθουν στη Γάζα (ενώ εκείνη κλείνονταν στο «Τοίχος της Ντροπής»).

Εμείς, που στηρίζουμε το κίνημα των Σαχραουί [κίνημα για την ανεξαρτησία της Δυτικής Σαχάρας] ενάντια στην μαροκινή κατοχή, τη στιγμή που 7 εκπρόσωποι του κινήματος τις τελευταίες μέρες είναι σε απεργία πείνας .

Εμείς, που αγωνιζόμαστε να λάβει τέλος η παρουσία Νατοϊκών στρατευμάτων σε Ιράκ- Αφγανιστάν.

Εμείς, είμαστε χωρίς καμία αμφιβολία στο πλευρό των Ιρανών που αγωνίζονται για Δημοκρατία, Ελευθερία , Δικαιοσύνη και ενάντια σε ένα καθεστώς που δεν έχει την «πολυτέλεια» να εκφραστεί σε όφελος του καταπιεσμένου λαού, δεδομένου ότι είναι ένα καθεστώς που υποδουλώνει τον ίδιο του το λαό κάτω από συνθήκες αφόρητης καταπίεσης.

Sinistra Critica Μιλάνου
[μετάφραση Μαρία Π.]




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου