10/12 συγκέντρωση στη Νομαρχία

35 μετανάστες από τη Σενεγάλη και το Πακιστάν που δούλευαν σε θερμοκήπια στο Καλπάκι Ιωαννίνων έχουν μείνει απλήρωτοι ενώ το αφεντικό της εταιρείας έχει εξαφανιστεί. 

Συνολικά 65.000 ευρώ σε μεροκάματα χρωστάει ο Κρίτωνας Τζαρτζούλης στους μετανάστες που δουλεύουν στα θερμοκήπια της «Κ. Ε. Τζαρτζούλης Α.Ε.». Τα χρήματα αντιστοιχούν σε εργασία πολλών μηνών των μεταναστών. Πέρα από τα μεροκάματα, δεν έχουν κολληθεί τα αντίστοιχα ένσημα με αποτέλεσμα αρκετοί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανανέωση των χαρτιών τους. Εδώ και 1,5 μήνα οι 35 μετανάστες έχουν μείνει χωρίς χρήματα. 

Παράλληλα, δεν μπορούν να κοιμηθούν ούτε στις αποθήκες όπου τους «φιλοξενούσε» η εταιρεία. Για όλα αυτά οι μετανάστες διαμαρτύρονται εδώ και ημέρες και σήμερα βρίσκονται από το πρωί μπροστά από τη Νομαρχία, στο κέντρο των Ιωαννίνων, δηλώνοντας ότι θα είναι κάθε μέρα εκεί μέχρι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να τους κολλήσουν το αντίστοιχα ένσημα. Έχουν απευθυνθεί επίσης στο Εργατικό Κέντρο Γιαννίνων για να ζητήσουν την υποστήριξη του.

Αύριο, Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 θα γίνει συγκέντρωση αλληλεγγύης μπροστά από τη Νομαρχία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου