Αφιέρωμα στο Ιράν

 


Προκύρηξη της ΟΚΔΕ - Σπάρτακος για το Ιράν [05-01-2010]
 

______________________________

Αλληλεγγύη στους Ιρανούς εργαζόμενους [23-09-2009]

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των Ιρανών εξεγερμένων -ανδρών και γυναικών- που αγωνίζονται για πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα ενάντια σε ένα καταπιεστικό καθεστώς. Είμαστε πλάι στους Ιρανούς εργάτες που παλεύουν για το δικαίωμα στο συνδικαλισμό, πλάι στις γυναίκες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ενάντια στον "ισλαμικό νόμο", πλάι στους φοιτητές που παλεύουν ενάντια στο θεοκρατικό σκοταδισμό.
Η αντιιμπεριαλιστική ρητορεία του προέδρου Αχμαντινετζάντ δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για να σιωπήσουμε απέναντι στη συστηματική καταπίεση ενός ολόκληρου λαού.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Μουσαβί. Δεν ξεχνάμε ότι έχει διατελέσει πρωθυπουργός της "Ισλαμικής Δημοκρατίας" σε μια περίοδο που χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι εθνικών μειονοτήτων σφαγιάστηκαν.
Η λύση δεν μπορεί να είναι μια "μεταρρυθμιστική" κυβέρνηση που θα είναι πιο διαλλακτική με τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Το μεγάλο ζητούμενο της ιρανικής εξέγερσης είναι να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της αριστεράς και του εργατικού κινήματος, να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός αντιιμπεριαλιστικού μετώπου με τους λαούς της περιοχής σε ταξική και αντικαπιταλιστική κατεύθυνση ενάντια στις εθνικιστικές αντιπαραθέσεις, να συμβάλει στη δημιουργία κινημάτων γυναικών που θα απαιτούν την κατάργηση της "σαρία" και όλων των ανελεύθερων και αυταρχικών νόμων. Ένα κίνημα που θα μπορέσει να πυροδοτήσει ένα μεγάλο κύμα διεθνούς αλληλεγγύης και θα αλλάζει τους συσχετισμούς σε μια χώρα που παίζει κρίσιμο ρόλο σε μια ταραχώδη περιοχή.


_________________________

Ενδιαφέρον blog για το Ιράν:

 

Aλληλεγγύη στον ιρανικό λαό – ενάντια στη θεοκρατία και τον ιμπεριαλισμό 

[http://grpersepolis.wordpress.com/]


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου